Слідком РФ склепав справу про

Слідком РФ склепав справу про "викрадення росіян" українськими військовими

Укрінформ
Слідчий комітет Російської Федерації стверджує, що українські військові викрадали громадян РФ для подальшого обміну на полонених бойовиками "Л/ДНР" українців, та порушив відповідну кримінальну справу.

Про це йдеться на сайті СК РФ.

"З квітня 2014 року невстановлені особи з числа вищого керівництва силових структур України, використовуючи свої владні та розпорядчі повноваження, створили організоване злочинне співтовариство з метою скоєння особливо тяжких злочинів - викрадення і подальшої торгівлі людьми для отримання іншої матеріальної вигоди. До складу злочинного співтовариства його керівники залучили підлеглих співробітників з регіональних управлінь силових структур", - заявляють у Слідкомі

У відомстві стверджують, що "злочинна організація" характеризувалася "ретельним плануванням злочинів, постійністю форм і методів злочинної діяльності, чіткою ієрархічною структурою, а також згуртованістю".

Російські слідчі вказують, що "об'єктами злочинних посягань" стали громадяни РФ. При цьому загальний принцип здійснення "злочинів", зазначає СК, полягав в їх "незаконному кримінальному переслідуванні і умовному засудженні, а потім викраденні і незаконному утриманні з метою обміну на українських військовослужбовців", що потрапили в полон до бойовиків "Л/ДНР".

Кримінальну справу порушено за статтями 210, 126 і 127.1 Кримінального кодексу РФ (організація злочинного співтовариства, викрадення людини, торгівля людьми).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-