У Раді прокоментували можливий візит італійських депутатів до Криму

У Раді прокоментували можливий візит італійських депутатів до Криму

Укрінформ
Відвідання групою представників чотирьох регіональних італійських парламентів окупованого Криму означатиме порушення норм міжнародного права та має отримати відповідну оцінку міжнародних інституцій.

Про це заявив співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

“Я глибоко стурбований інформацією про намір депутатів регіональних парламентів відвідати окупований Крим. Якщо ця інформація підтвердиться, то це буде грубим порушенням міжнародного права, що має бути засуджено не лише владою Італії та України, а й світовим співтовариством та міжнародними інституціями”, - сказав він.

Народний депутат наголосив, що Автономна Республіка Крим є невід’ємною частиною території України, анексованою Російською Федерацією із застосуванням військових підрозділів та з порушенням основоположних принципів міжнародного права, дво- та багатосторонніх угод.

За його словами, світова спільнота, відстоюючи норми міжнародного права, ухвалила низку резолюцій на підтримку територіальної цілісності України та невизнання кримського референдуму. Зокрема, відповідні рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН, ПАРЄ, Рада Європи, Європарламент, ОБСЄ, Венеціанська комісія, Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ.

“Останнім часом ситуація в окупованому Криму загострилася - Верховний суд Росії заборонив Меджліс кримськотатарського народу, що було визнано Freedom House підтвердженням масових репресій етнічних меншин. Тому подібний візит на півострів буде фактично означати схвалення цими депутатами такої політики Росії”, - сказав Алєксєєв.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила постанову, в якій закликала міжнародне співтовариство запровадити персональні санкції проти так званих суддів Верховного суду Республіки Крим і суддів Верховного суду Росії за рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Український парламент також звернувся до парламентських асамблей Ради Європи, ОБСЄ, НАТО і Європейського парламенту ухвалити відповідні резолюції із засудженням заборони Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-