Асоціація з Україною: голландський прем'єр стоїть на своєму

Асоціація з Україною: голландський прем'єр стоїть на своєму

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте песимістично оцінює перспективи щодо рішення, яке може бути прийняте Нідерландами стосовно ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС зважаючи на негативні результати референдуму.

Про це повідомив голландський суспільний мовник NOS у понеділок.

"Я був і залишаюсь песимістичним щодо того, що це спрацює, але вважаю, що спробувати варто", - сказав Рютте.

Водночас він наголосив, що це дуже складний процес.

Раніше повідомлялося, що у понеділок у Гаазі відбулася зустріч представників голландських парламентських партій та уряду щодо ситуації з Угодою про асоціацію Україна-ЄС, що склалася в результаті негативного голосування на референдумі щодо ратифікації документа. Про деталі та результати зустрічі не повідомлялося.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосував 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 осіб). "За" проголосувало 38,21% виборців (1 млн 571 тис. 874 людини). Явка становила 32,28%.

 Після референдуму голландський уряд заявив, що має враховувати позицію виборців, та попросив у парламенту час для вирішення цього питання.

У вересні під час виступу у парламенті Рютте заявив, що Нідерланди, найімовірніше, не ратифікують угоду, враховуючи результати референдуму.

Водночас голландський парламент ухвалив рішення, за яким уряд країни має до початку листопада визначитися з рішенням щодо результатів квітневого референдуму.

Минулого тижня прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що рішення у цій ситуації можна ухвалити, тільки віднайшовши "дуже вузький шлях", оскільки інші країни ЄС вже підписали угоду і її частина уже діє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-