Медична реформа: у Верховній Раді лежать три варіанти - Розенко

Медична реформа: у Верховній Раді лежать три варіанти - Розенко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я має запропонувати консолідоване бачення страхової медицини, щоб був прийнятий відповідний закон про медичне страхування.

Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко сказав під час розширеної презентації реформи у сфері охорони здоров'я за участю представників обласних, Київської міської державної адміністрації, міських голів та керівників структурних підрозділів охорони здоров'я, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра. 

«Є багато моделей, у Верховній Раді України зареєстровано три різних законопроекти, точаться дискусії. Тому МОЗ має запропонувати консолідоване бачення страхової медицини, адже для того, щоб елементи медичного страхування почали працювати з 2017 року, потрібно щонайменше прийняти відповідний закон», - сказав Розенко.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що наразі питання реформи системи охорони здоров'я є одним із пріоритетних. Так, з початку 2017 року планується здійснити низку кроків, що започаткують масштабне реформування системи охорони здоров’я: реформування первинної медичної допомоги та створення підгрунтя для розвитку сімейної медицини, введення референтних цін на ліки та механізму часткової компенсації вартості ліків для певних видів захворювань, що зробить ліки доступнішими для пацієнтів, затвердження медичних протоколів лікування та запровадження елементів страхової медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-