Раді пропонують захистити Україну від релігійних організацій країни-агресора

Раді пропонують захистити Україну від релігійних організацій країни-агресора

Укрінформ
Верховній Раді пропонують визначити статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі-агресорі.

Відповідний проект постанови «Про прийняття за основу проекту Закону «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором» зареєстровано під номером 4511/П. 

У тексті пояснювальної записки вказується, що метою прийняття документа є «захист національних інтересів України через законодавче забезпечення встановлення особливого статусу релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі-агресорі, що визнана у такій якості Верховною Радою України».

Зокрема, у законопроекті пропонується передбачити особливу процедуру реєстрації статутів таких релігійних організацій; підписання договорів (угод) між державою та керівництвом вказаних релігійних організацій; встановити погодження кандидатур, що призначаються до керівництва релігійних організацій на центральному та регіональному рівні із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

Крім того, пропонується в обов'язковому порядку погоджувати з державним органом, який здійснив реєстрацію статуту, запрошення іноземних громадян для проведення проповідницької діяльності на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-