Українці Австралії закликають уряд тиснути на РФ задля звільнення в'язнів Кремля

Українці Австралії закликають уряд тиснути на РФ задля звільнення в'язнів Кремля

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав національну громаду приєднатися до заклику Світового конгресу українців (СКУ) до міжнародної спільноти і правозахисних організацій щодо звільнення українських журналістів і всіх політичних в'язнів, незаконно затриманих російськими владними структурами.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу СУОА.

«СУОА закликає уряд Австралії і австралійських парламентаріїв посилити тиск на Російську Федерацію і вимагати звільнення політв'язнів», - сказав голова СУОА Стефан Романів.

Як наголошується у заяві організації, СУОА повторно звертається до міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп із закликом розслідувати цю справу і взяти на себе провідну роль у міжнародних зусиллях з цього питання.

«Ми наголошуємо на важливості захисту прав людини та свободи слова у всьому світі та ще раз повторюємо свій заклик від 3 жовтня ц. р. до уряду Австралії відреагувати на ці порушення», - йдеться у документі.

Крім того, організація закликала свої осередки та окремих членів української спільноти контактувати з місцевими членами парламенту, забезпечити їх фактичною довідковою інформацією та закликати ініціювати обговорення цього питання на найвищому рівні.

Паризький кореспондент Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко був затриманий у Москві 30 вересня за звинуваченням у шпигунстві під час перебування в Російській Федерації з приватним візитом. Після закритих слухань 1 жовтня 2016 р. суд ухвалив рішення про його арешт строком на два місяці.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Загалом на сьогодні 20 громадян України незаконно ув'язнені Росією, у тому числі Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-