Марчук: Українська сторона пропонувала значно ширші ділянки для розведення сил в зоні АТО

Марчук: Українська сторона пропонувала значно ширші ділянки для розведення сил в зоні АТО

Укрінформ
Нинішнє розведення військ – це підготовка до серйозного вирішення проблеми, яке можливе тільки на вищому політичному рівні.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.

"Коли ми почали працювати на цих трьох ділянках, це вже три місяці, взагалі ідея виникла ще в березні, коли ми почали працювати з росіянами з усіма, виявилася цікава статистика, хоча обстріли були і по Петрівському, і по Золотому, три ділянки. За цей час, коли ми працюємо, жодного вбитого і жодного пораненого військового. Є резон хоча б заради цього?" – сказав Марчук.

Він також зауважив, що українська сторона пропонувала значно ширші ділянки для розведення сил в зоні АТО.

Представник України також наголосив: "Головна ідея – це, безумовно, напрацювання механізму для виведення військ. А не може бути такої ідеальної ситуації, як хотілося б. Вони всі зібралися і пішли. Було б дуже добре. Але це своєрідна підготовка до процедури, коли почнеться серйозне вирішення цієї проблеми, яке, звичайно, вирішується на найвищому політичному рівні".  

Крім того, Марчук заявив, що на ділянці Станиця Луганська може відбутися синхронне розведення сил, якщо будуть виконані всі умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-