Дорожнє будівництво є пріоритетом влади - Президент

Дорожнє будівництво є пріоритетом влади - Президент

Укрінформ
Програма дорожнього будівництва є стратегічною лінією української влади.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час огляду автомобільної дороги державного значення М-15 «Одеса - Рені» в ході робочої поїздки на Одещину, повідомляє офіційний сайт Глави держави.

«Програма дорожнього будівництва є стратегічною лінією української влади – Президента, Прем’єр-міністра та Уряду. Навіть той факт, що зростання коштів, які передбачені державним бюджетом на 2017 рік на дорожній фонд, буде перевищувати 30 млрд гривень, чітко демонструє пріоритети, які зараз є в української влади», - зазначив Порошенко  журналістам.

Президент нагадав, що минулого року він на законодавчому рівні ініціював митний експеримент, який нині також реалізовується у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та інших областях, коли перевиконання митних надходжень спрямовується на ремонт доріг у регіонах.

За його словами, зараз завершуються чергові тендерні процедури. Глава держави повідомив, що при розробці тендерних процедур та документації мають бути прискорені строки їх опрацювання і визначений фронт робіт для залучення надійних і відповідальних виконавців.

Порошенко додав, що ще одним підтвердженням пріоритетності дорожнього будівництва є ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекта про дорожній фонд. Це важливо, оскільки передбачає встановлення чітких джерел фінансування, розподіл коштів на магістралі державного та дороги місцевого значення.

Глава держави зазначив, що південь Одеської області є надзвичайно важливим для розвитку туризму. І цьому сприяє створення якісної дорожньої інфраструктури. «Буде дуже добре, коли до міст Ізмаїл, Вилкове, Болград на березі озера Ялпуг та річки Дунай, зможуть приїжджати українські та іноземні туристи», - наголосив Президент.

Автошлях М-15 є трасою міжнародного значення на території України, починається в Одесі і закінчується на пропускному українсько-румунському пункті Рені. Фінансування ремонту було забезпечено за рахунок обласної ради – 100 млн гривень, перевищення плану митних зборів – 90 млн гривень, а також з фонду регіонального розвитку – 120 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-