Корупція все ще дестабілізує українську судову систему - Букіккіо

Корупція все ще дестабілізує українську судову систему - Букіккіо

Укрінформ
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо привітав зміни до Основного Закону України в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня.

Ці поправки давно були на часі, заявив він на міжнародній конференції "Конституційний контроль і процеси демократичної трансформації у сучасному суспільстві", яка проводиться з нагоди 20-річчя Конституційного суду України, повідомляє прес-служба Президента України.

"Вони є важливими для реформування судової системи в Україні", - сказав Букіккіо зазначивши, що в законі були враховані всі рекомендації Венеціанської Комісії.

"Ми сподіваємося, що реалізація цих поправок буде виконана у повній відповідності з принципами судової незалежності та судової відповідальності", - додав голова Венеціанської комісії.

Букіккіо звернув увагу на питання боротьби з корупцією, яка нині "на жаль, залишається дестабілізуючим фактором для судової системи", а також на проблему некомпетентності судових рішень.

У цьому контексті він наголосив на необхідності очищення судової гілки влади: "Ті особи, які просто обіймають посади, ті, хто буде надалі вперто відкидати здійснення правосуддя, не повинні залишатися у судовій системі".

Букіккіо також підкреслив важливість реформи виборчого законодавства та законодавства, яке регулює діяльність політичних партій. Він висловив сподівання, що процес реформ у цьому напрямку буде успішним і незабаром реалізованим, і запевнив, що Венеціанська Комісія готова допомогти у цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-