Профільний комітет відхилив законопроекти Донець щодо е-декларування

Профільний комітет відхилив законопроекти Донець щодо е-декларування

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні відхилив законопроекти народного депутата від "Народного фронту" Тетяни Донець щодо е-декларування.

Про це повідомляє сайт парламенту. 

"Комітет прийняв рішення, що проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо декларації) (реєстр. №5079) не відповідає вимогам антикорупційного законодавства, та рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити даний законопроект, оскільки його прийняття повністю знівелює законодавчі норми антикорупційного законодавства в сфері електронного декларування", - йдеться у повідомленні.

На думку членів комітету, проект Закону про внесення змін до статті 52 Закону України "Про запобігання корупції" (реєстр. №5080) та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо зазначення в декларації податків, зборів та благодійної допомоги)" (реєстр. №5081) відповідають вимогам антикорупційного законодавства. Водночас комітет рекомендує Верховній Раді України відхилити ці законопроекти, оскільки антикорупційне законодавство щодо електронного декларування тільки почало повномасштабно працювати. 

"За цих умов внесення нових змін до законодавства у цій сфері є передчасним, а практичне застосування положень діючого антикорупційного законодавства надасть в подальшому можливість виявити і встановити реальні переваги та недоліки", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, запропонованими Тетяною Донець змінами до законів щодо е-декларування пропонувалося, серед іншого, дозволити не вказувати інформацію про майно членів сім'ї декларанта, якщо вони відмовилися надати такі дані; не декларувати отримані чиновником подарунки, якщо їх вартість не перевищує 10% доходу за звітний рік, а для подарунків у вигляді грошових коштів - якщо розмір таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не перевищує 10% річного доходу. Також нардеп пропонувала, щоб інформація про майно чиновників вносилася в декларацію автоматично з відповідних державних реєстрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-