Розхитування ситуації в Україні є одним із способів гібридної війни Кремля - Порошенко

Розхитування ситуації в Україні є одним із способів гібридної війни Кремля - Порошенко

Укрінформ
Розхитування зсередини ситуації в Україні є одним із способів гібридної війни Кремля проти нашої держави.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами-істориками з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зверніть увагу: наскільки вражаючу єдність демонструє зараз суспільство, коли Господь послав нам такі випробування, настільки роз'єднаним та егоїстичним виступає український політичний клас. Він не відчуває потреби з огляду на зовнішні обставини регулювати й тримати в межах розумного градус політичної конкуренції. А от Москва завжди користалася перевагами демократичних систем у сусідніх державах, щоб поглинути їх: починаючи з часів Новгорода та Речі Посполитої і завершуючи Центральною Європою після Другої світової. І зараз розхитування ситуації в нашій державі зсередини є одним із способів гібридної війни Кремля проти України", - сказав Порошенко.

За його словами, історія України є фундаментальною галуззю знань для підтримки національної ідентичності та патріотизму. Влада враховує це в політиці національної пам'яті, оскільки підпис Президента стоїть під низкою важливих законів, що стосуються цієї сфери.

Зокрема, нагадав Порошенко, в Україні проведено масштабну декомунізацію. Законом "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті" нарешті відновлено справедливість щодо тих, хто присвятив своє життя боротьбі за самостійність і соборність Української держави. Тепер за власним сценарієм українці відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а День захисника України святкують не 23 лютого, а 14 жовтня.

"Політика історичної пам'яті має бути дуже мудрою та виваженою. Ті, хто її впроваджують, мають усередині країни брати до уваги імператив збереження національної єдності, поза її межами - не допускати, щоби теперішні й майбутні відносини з нашими партнерами ставали заручниками минулого. У цьому сенсі дуже важливо контролювати градус історичних дискусій, але мати чіткий набір аргументів", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-