У Мінську

У Мінську "праймеріз" бойовиків назвали спробою зриву домовленостей

Укрінформ
Українська сторона розцінює так звані "праймеріз" бойовиків як спробу зриву Мінського процесу у політичній частині, оскільки цей псевдовиборчий процес відбувається всупереч Мінським домовленостям.

Про це прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Українська сторона жорстко поставила питання про так звані "праймеріз". Ми розцінюємо цей захід як спробу зриву Мінського процесу у політичній частині, оскільки цей псевдовиборчий процес відбувається всупереч Мінським домовленостям, де чітко вказано: вибори повинні пройти за українським законодавством. Так звані "праймеріз" організовані врозріз з консультаціями, які відбуваються в рамках Мінського процесу. Це прагнення легітимізації позиції однієї сторони - мажоритарна система, відсутність у виборчому процесі партій, застосування цензу осідлості для кандидатів", - написала вона.

Як відомо, 2 жовтня в окупованих бойовиками Донецьку і Луганську проходили так звані "праймеріз" - попереднє громадське голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-