Президент прийняв вірчі грамоти у чотирьох послів

Президент прийняв вірчі грамоти у чотирьох послів

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Швеція Мартіна Хагстрьома, Королівства Норвегія Уле Тер'є Хорпестада, Республіки Білорусь Ігоря Сокола, Держави Кувейт Рашида Хаммада Аль-Адвані.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

"Глава держави привітав посла Королівства Швеція Мартіна Хагстрьома з початком його місії в Україні на посаді Посла Швеції, відзначивши його досвід роботи на європейському напрямку. Президент подякував уряду Швеції за солідарність з Україною в протидії російській агресії, зокрема зусилля зі зміцнення єдності ЄС у питанні санкцій стосовно Росії. Окремо відзначено значну допомогу, яку уряд Швеції надає нашій державі на підтримку реформ", - йдеться у повідомленні.

У ході бесіди з Послом Норвегії Уле Тер'є Хорпестадом Президент подякував народу та уряду Норвегії за солідарність з народом України у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Сторони обговорили важливість продовження політики санкцій по відношенню до країни агресора і збереження єдиної солідарної позиції з Україною.   

Також, Глава держави висловив вдячність уряду Норвегії за підтримку гуманітарних проектів в Україні, насамперед спрямованих на допомогу внутрішньо переміщеним особам з Донбасу. Також було обговорено підготовку першого в історії двосторонніх відносин офіційного візиту Президента України до Королівства Норвегія. 

З Послом Республіки Білорусь Ігорем Соколом Глава держави обговорив питання активізації двосторонніх торговельно-економічних відносин. В першу чергу, розширення співпраці в машинобудуванні, агропромисловому комплексі, транспортній сфері та енергетиці. 

"Сторони наголосили на важливості проведення чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії у жовтні 2016 року в Мінську", - повідомили в прес-службі Глави джержави.

Зазначається, що окрему увагу було приділено питанню організації спільних культурних заходів з нагоди 345-річчя автора першої Конституції України - гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Мінської області. 

У ході бесіди з новопризначеним Послом Держави Кувейт Рашидом Хаммадом Аль-Адвані Президент підкреслив, що Кувейт є важливим партнером України у регіоні Перської затоки. Відзначено обопільну зацікавленість в активізації політичного діалогу, у поглибленні взаємовигідного співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах. 

"Україна є перспективним ринком європейського континенту. Переконаний, що кувейтські інвестори знайдуть у нас багато можливостей для ефективної діяльності", - зазначив Глава Української держави.

Посол Кувейту підтвердив незмінність позиції щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (5 фото):

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-