Іллєнко про затримання Сущенка: Росія повернулася до сталінської шпигуноманії

Іллєнко про затримання Сущенка: Росія повернулася до сталінської шпигуноманії

Укрінформ
Народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявив, що журналіста Укрінформу Романа Сущенка в Москві було затримано лише за те, що він є українцем.

Таку думку він висловив у коментарі кореспондентові агентства.

"Роман Сущенко, очевидно, вибраний не тому, що він дійсно робив там (у Росії - ред.) щось незаконне, бо він цього не робив, а просто тому, що виявили: ага, журналіст, ага, українець, ну, все, значить тоді будемо ліпити з тебе шпіона", - сказав Іллєнко.

Він також наголосив, що звинувачення на адресу Сущенка нібито в шпигунстві є продовженням гібридної війни й свідчить про повернення РФ до "стилістики 30-х років, оцієї сталінської шпигуноманії".

На думку Іллєнка, росіяни затримують українських громадян з кількох причин. Так, однією з таких причин народний депутат назвав намагання підтримати постійно високий рівень антиукраїнських настроїв у самій Росії.

"Їм постійно потрібні якійсь фейкові шпигунські скандали, їм постійно потрібні якісь затримання українців, їм постійно потрібно підживлювати інформаційно оцю ненависть і брехню, яку вони ведуть проти України", - переконаний парламентарій.

Крім того, серед інших причин затримання він зазначив намагання таким чином шантажувати, тиснути на нашу державу й на світ, а також можливий обмін "цих абсолютно невинних людей на реальних терористів".

Водночас Іллєнко наголосив, що затримання Сущенка є ще одним приводом для інших українців замислитися над тим, чи варто і наскільки безпечно їздити до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-