Порошенко візьме участь у церемонії прощання з Шимоном Пересом

Порошенко візьме участь у церемонії прощання з Шимоном Пересом

Укрінформ
Президент Порошенко в Єрусалимі візьме участь у церемонії прощання з колишнім Президентом Ізраїлю Шимоном Пересом.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент України Петро Порошенко в Єрусалимі візьме участь у офіційній церемонії прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, Президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр) Шимоном Пересом", - йдеться у повідомленні.

Колишнього главу ізраїльської держави поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим. На цій горі розташований головний національний меморіал Держави Ізраїль, який включає головний національний цвинтар Ізраїлю, на якому ховають лідерів країни і людей, які віддали за неї свої життя.

«Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес – видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу», – зазначив Порошенку у співчутті керівництву Держави Ізраїль.

У жалобній церемонії також візьмуть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Усього очікуються участь понад 100 делегацій з різних країн світу.

Зокрема, у церемонії прощання запланована участь Президента США Барака Обами та Державного секретаря США Джона Керрі, Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, Прем’єр-міністра Австралії Малькольма Теренболя, Прем’єр-міністра Італії Маттео Ренці, Прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, Президента ФРН Йоахіма Гаука, Президента Франції Франсуа Олланда, Президента Румунії Клауса Йоханіса, Генерального секретаря ООН Бан Кі-муна, інших офіційний осіб.

Також підтвердила свою участь у жалобній церемоній делегація з Великої Британії на чолі з принцем Чарльзем із дружиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-