Пріцкер про Бабин Яр: Подібні трагедії стають можливими через людську байдужість

Пріцкер про Бабин Яр: Подібні трагедії стають можливими через людську байдужість

Укрінформ
Представник президента США, міністр торгівлі Пенні Пріцкер заявила, що люди не повинні дотримуватися нейтралітету й байдужості, коли навколо чиниться насильство, оскільки така позиція допомагає лише злочинцю, але не жертві.

Про це вона зазначила у своєму виступі під час урочистих жалобних заходів з нагоди 75 роковин трагедії в Бабиному Яру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нейтральність допомагає злочинцю, а не жертві... Коли мільйони дорослих людей, дітей втрачають свої домівки через насилля, ми не можемо залишатися нейтральними, ми не можемо говорити, що проблеми наших сусідів – це не наші проблеми. Саме наша відповідальність зараз бути охоронцями своїх братів та сестер на Землі й ніколи не порушувати цієї обіцянки", - підкреслила Пріцкер.

За її словами, 75 років тому в Бабиному Яру було порушено одну з основоположних основ людського існування, адже "ми всі повертаємося в землю, але не людина мусить вирішувати, коли ми повертаємося туди".

Міністр наголосила, що трагедії, подібні тій, що сталася у Бабиному Яру, стають можливими саме через людську байдужість.

"Ми не можемо повернути назад ті душі, які було забрано, але ми можемо подбати про те, щоб минуле не повторилося. Але це обіцянка, яку дуже легко зробити, але дуже важко дотримати. Сьогодні, через 75 років після трагедії в Бабиному Яру люди продовжують вчиняти абсолютно страшні акти жорстокості проти ближніх. По всій Європі, по всій Америці й по всій Землі ми спостерігаємо, як підвищується ненависть і страх", - додала Пріцкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-