Дані слідства по MH17 можуть стати вироком Росії - Грицак

Дані слідства по MH17 можуть стати вироком Росії - Грицак

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак заявляє, що дані попереднього слідства щодо катастрофи MH17 можуть стати вироком для Росії.

Про це він заявив після вшануванні пам'яті загиблих у Бабиному Яру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дані попереднього слідства можуть слугувати вироком для російської сторони. Тепер всі люди можуть дати оцінку – Росія є агресором чи ні", - сказав він.

Грицак нагадав, що вчора були оприлюднені попередні висновки міжнародної слідчої комісії по Боїнгу, збитому російськими агресорами. "Страшним є злочин - вбивство 298 людей, але ще страшнішим є його приховування. Росія на державному рівні намагалась це приховати, але світу сталі відомі справжні факти про трагедію. Це говорить про те, що тероризм спочатку ініціюється, а потім приховується на державному рівні, підкреслюю. І це страшніше, ніж сам злочин", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, в середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН-17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад до РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск було здійснено з контрольованої бойовиками території біля міста Первомайськ.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH-17 забрала життя 298 людей, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-