Пріцкер пообіцяла Гройсману продовження допомоги з боку МВФ і США

Пріцкер пообіцяла Гройсману продовження допомоги з боку МВФ і США

Укрінформ
Допомога Україні з боку Міжнародного валютного фонду та уряду Сполучених Штатів Америки буде тривати.

Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Пріцкер під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати вам за відданість реформам протягом останніх шести місяців: це стосується і митниці, і податків. Окремо хочу подякувати за долучення до нашої програми розвитку торгівлі. Наші уряди докладають багато зусиль до впровадження цієї програми", - зазначила Пріцкер.

Окремо вона відзначила зусилля українського уряду, спрямовані на поліпшення бізнес-клімату.

"Це вже третій мій візит до України, я ціную, що вашому уряду вдалося отримати підтримку МВФ та гарантію уряду США на $1 млрд. Допомога МВФ та Сполучених Штатів буде тривати", - зазначила вона.

Гройсман у свою чергу зазначив, що Україна може успішно поглибити співпрацю зі Сполученими Штатами у міжнародній торгівлі, аграрно-промисловому комплексі, аекрокосмічній сфері, оборонному комплексі та енергетиці.

Він висловив подяку США за фінансову підтримку та підтримку щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом. "Запозичення це як пісочний годинник. Час, який ми маємо на повернення запозичень, треба використати задля реформ, щоб Україна отримала макроекономічну стабільність і підвищення росту національної економіки", - зазначив глава уряду.

Прем'єр також додав, що одним із пріоритетів українського уряду лишається створення бізнес-клімату для компаній, що інвестують у вітчизняну економіку та присутні на ринку.

"Після нашої останньої зустрічі у Вашингтоні за кілька місяців ми маємо прогрес, але маємо багато завдань, які мають забезпечити поглиблення наших економічних, торговельних відносин, інвестицій. Ми маємо величезний потенціал щодо поглиблення такої співпраці", - розповів Гройсман.

За його словами, пріоритетом уряду лишається створення нормального бізнес-клімату: "Ми зацікавлені в тому, щоб компанії, які присутні на українському ринку та інвестують в українську економіку, були успішними. Хочу запевнити, що це є пріоритетом діяльності уряду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-