Розслідування МН17: у справі підозрюється 100 осіб

Розслідування МН17: у справі підозрюється 100 осіб

Укрінформ
В рамках розслідування катастрофи авіалайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17 слідчі виявили близько 100 підозрюваних у справі. Їхні імена не називаються.

Про це заявив один з учасників зустрічі Міжнародної слідчої групи з розслідування авіакатастрофи "Боїнга" та родичів загиблих у катастрофі, інформує Reuters.

"Роббі Оілерс, чия племінниця Дейзі загинула в результаті аварії, розповів, що слідчі ідентифікували 100 підозрюваних в розслідуванні", - йдеться у публікації.

Крім того, родичам загиблих в катастрофі повідомили, що лайнер MH17 був збитий з "Бука", який був доставлений з Росії в Україну. Як вказали експерти, запуск був здійснений з території біля українського міста Первомайськ, яка в момент катастрофи перебувала під контролем проросійський бойовиків. Після цього "Бук" повернули до РФ.

До складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії.

В жовтні минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-