Порошенко розповів про

Порошенко розповів про "подарунок" на день народження з Брюсселю

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко, який сьогодні святкує день 51-річчя з дня народження, сприйняв підтримання профільним комітетом Європарламенту проекту законодавчої резолюції щодо надання Україні безвізового режиму як найкращий подарунок.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Кращого подарунку на день народження годі чекати - комітет Європарламенту з громадянських свобод підтримав надання українцям безвізового режиму. Це важливий крок до остаточного рішення, яке ми очікуємо найближчим часом", - написав він.

Нагадаємо, Петро Порошенко народився 26 вересня 1965 року місті Болград на Одещині.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ переважною більшістю голосів затвердив доповідь та проект законодавчої резолюції щодо надання Україні безвізового режиму.

Документ схвалює рішення про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами Євросоюзу (за виключенням Великої Британії та Ірландії).

Далі, за процедурою, Європарламент, Рада ЄС і Єврокомісія мають розпочати міжінституційні переговори про безвіз для України.

Очікується, що це рішення буде винесене на остаточне голосування на парламентській сесії Європарламенту восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-