26 вересня: найголовніше за день

26 вересня: найголовніше за день

Аналітика
Укрінформ
Родинам загиблих поліцейських виплатять по 725 тисяч. Демобілізація «шостої хвилі». США в очікуванні дебатів між Трампом і Клінтон

05.16 

Виробництво сталі в Україні. Ми вибули з першої десятки рейтингу

Україна в серпні 2016 року спустилася на 11-ту позицію в рейтингу світових виробників сталі. Про це пише "Хвиля" з посиланням на матеріали World Steel Association.

Як зазначають в WSA, минулого місяця в Україні металурги виробили 1,84 млн тонн сталі, що на 4,1% нижче показника аналогічного місяця 2015 року.

В асоціації повідомляють, що перше місце в рейтингу WSA традиційно посів Китай, який збільшив виплавку сталі на 3% - до 68,57 млн тонн. При цьому найбільше зростання виробництва продемонструвала Туреччина, де виплавка збільшилася на 12,9% - до 2,85 млн тонн. Також помітне зростання виробництва - на 9,4% - зафіксоване у металургів Індії, до 8,14 млн тонн.

«Укрінформ»: Наше  місце в рейтингу – це все дуже умовно. Набагато важливіше не втрачати ринки збуту, ніж гнатися за кількістю виробленої сталі. І ось тут новини куди гірші, адже наш головний покупець Росія (40% експорту) скорочує заявки. Все менше сталі йде і на внутрішній ринок.

08.14

Світовий автопром. Індія витіснила Південну Корею з топ-5

За підсумками семи місяців 2016 року Південна Корея поступилася п'ятим місцем серед найбільших світових автовиробників Індії. Як повідомляє Yonhup, Сеул вперше вибуває з п'ятірки лідерів за останні 12 років.

У Південній Кореї за 7 місяців виробили 2,55 млн автомобілів, тоді як в Індії - 2,57 млн. У серпні південнокорейські виробники випустили 217 097, індійські - 387 704 автомобіля.

«Укрінформ»: Ви багато чуєте про індійські автобренди? Ну, інколи маршрутки трапляються…  А між тим, щороку там виробляють більше 4 млн машин. Компанії Force, Tata, Hindustan буквально завалюють внутрішній ринок та ринок сусідів дешевими авто. Навіть дивно, що в Україні досі ніхто не зацікавився феноменом індійського автопрому.

10.28 Ініціатива Авакова. Він хоче узаконити «презумпцію правоти поліцейського»

Міністерство внутрішніх справ готується внести до парламенту пакет законів щодо розширення прав поліцейських за принципом "презумпція правоти поліцейського". Про це у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков. 

"Імператив презумпції правоти поліцейських - повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському - потім оскаржуй!" - пише Аваков.

Він уточнює, що дані законодавчі зміни будуть спрямовані на надання поліцейському більше прав при взаємодії з людьми, які повинні будуть підкорятися, маючи право в подальшому оскаржити дії правоохоронця.

«Укрінформ»: Ініціатива Авакова стала реакцією на трагедію в Дніпрі, де бандит застрелив двох поліцейських. Така презумпція діє на Заході і там суспільство її давно прийняло. У нас же доведеться людям довго пояснювати, що збільшення прав поліцейських – у наших же з вами інтересах.

12.35

Чергове гучне пограбування у Львові. Вкрали сейф з мільйоном

Сейф майже з мільйоном гривень винесли злочинці із одного з магазинів у Львові. Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі обласного управління Нацполіції.

«Вибивши на світанку вікно в одному із магазинів на вулиці Володимира Великого, зловмисники потрапили всередину приміщення і викрали з обмінного пункту, який знаходиться в торгівельному закладі і був розташований впритул до вікна, металевий сейф вагою близько двохсот кілограмів", - зазначила речниця управління Світлана Добровольська.

За її словами, у викраденому сейфі були євро, долари та гривні на загальну на суму 970 тис. грн. Обмінний пункт не був обладнаний сигналізацією.

«Укрінформ»: Прикро, але туристична столиця України останнім часом перетворюється на центр гучних пограбувань. Обмінники, банкомати, ювелірні магазини – всюди фігурують мільйонні суми. Ну, а щодо цього конкретного випадку... І до ворожки ходити не треба – явна наводка!

13.14

Цілі Луценка. Розкрити справи Арбузова, Клименка, «Лікарні майбутнього» та вишок Бойка

Юрій Луценко, говорячи про свої короткострокові цілі, заявив, що хотів би розкрити справи Арбузова, Клименка і Курочкіна. Аркуш формату А-4 зі списком найбільш цікавих справ лежить у столі генпрокурора. Цей лист Луценко показав кореспонденту «Української правди», стверджується в репортажі «Один день».

Отже, короткострокові цілі генпрокурора: «Справа Кернеса-Добкіна. Безумовно, Арбузов, Клименко та Курченко. Мене цікавить "Лікарня майбутнього", Злочевський, вишки Бойка, ряд депутатів з офшорними схемами, Укрзалізниця, Укрспирт в різні періоди, Укргеологія. Мене цікавлять зловживання при будівництві Євро-2012, рефінанс НБУ в різні періоди, де 75 млрд. неповернення».

«Укрінформ»: Минуло вже чотири місяці з моменту призначення Луценка новим генпрокурором, а результатів наразі не густо. На цьому фоні «список короткострокових цілей» поки що виглядає як розклад дня барона Мюнхгаузена з відомого фільму...   

14.21

Трагедія у Дніпрі. Сімї загиблих поліцейських отримають по 725 тисяч гривень допомоги

Сім'ям загиблих у Дніпрі поліцейських Артема Кутушева і Ольги Макаренко буде виплачена одноразова допомога у розмірі 725 тис. гривень, придбано двокімнатні квартири і нараховуватиметься пенсія у зв’язку з втратою годувальника. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він також повідомив, що на місці трагічної загибелі поліцейських за рішенням міської ради та за ініціативи міського голови Бориса Філатова буде встановлено пам'ятний знак.

«Укрінформ»: Попереду дуже серйозні висновки щодо дій поліцейських у цій конкретній ситуації та підготовки нових копів в цілому. Але зараз держава повинна зробити усе аби підтримати рідних загиблих. Соціальна захищеність сім’ї поліцейського – важливий фактор посилення авторитету МВС.   

15.03

Розпочинається демобілізація «шостої хвилі». Президент підписав указ

"До кінця жовтня до своїх домівок та родин повернуться захисники Вітчизни, яких було мобілізовано минулого року протягом так званої "шостої хвилі". Підписав відповідний указ", - Президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, його виконання означатиме ще один крок в переході армії на професійну основу. "Щойно буде звільнено останнього з "шостої хвилі", на фронті залишаться лише контрактники. Призовники за віком, як і тепер, не направлятимуться в зону АТО", - наголосив глава держави.

«Укрінформ»: В найближчі два місяці армію залишать 20 тисяч чоловік. Їм на зміну прийдуть 14 тисяч призовників і жоден з них не направлятиметься в зону АТО. На війні тепер лише професійні військові.

16.00

Суд над Кернесом. Свідки «нічого не чули і не бачили»

У Київському райсуді Полтави завершили допит свідків обвинувачення у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, які звинувачуються у викраденні, тортурах і погрозі вбивством на адресу двох активістів Євромайдану в січні 2014 року. Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Кернес був присутнім на суді. Допитували семеро свідків з боку обвинувачення. Усі свідки - співробітники "Макдональдсу", де, за словами потерпілих, відбувалися події по суті справи. Свідки показали, що "нічого не бачили і не чули". Допит закінчено", - відзначили в суді.

Слухання справи, додали в суді, перенесено на 24 жовтня.

«Укрінформ»: Ось так і розвалюються гучні справи. Мало того, що адвокати Кернеса затягують суд, апелюючи до слабкого здоровя підзахисного. Так ще й зі свідками хтось добряче «попрацював». Агов, пане Луценко, як там ваш список?

17.15

Президентські вибори в США. Клінтон і Трамп проведуть перші теледебати

Представниця демократів Хілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп зійдуться в словесному поєдинку під час теледебатів в університеті Хофстра в штаті Нью-Йорк сьогодні в 9 вечора за місцевим часом. За київським часом це буде 4 ранку.

Як передає радіо Свобода, розмова обіцяє бути гострою, зокрема на тлі поширеного агентством Reuters опитування про те, що близько половини виборців будуть вирішувати, кого вибирати, за результатами дебатів.

У Трампа немає досвіду подібних дискусій, тоді як Клінтон вже мала таку зустріч з Бараком Обамою, коли обидва боролися за висунення своєї кандидатури від Демократичної партії в 2008 році.

Очікується, що дебати по телевізору будуть дивитися 90 мільйонів людей.

«Укрінформ»: Серед тем перших дебатів виграшні питання для Клінтон - зовнішня політика, економіка і безпека США. Трамп готує для Хілларі психологічний удар. Кажуть, на дебати він запросив одну з «коханок» її чоловіка Білла Клінтона. Невже Моніку?

Огляд підготував Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-