Аналітик: Керрі вперше встав з колін і розмазав Лаврова по стінці

Аналітик: Керрі вперше встав з колін і розмазав Лаврова по стінці

Укрінформ
Розмова між держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим під час спецзасідання Ради Безпеки ООН щодо сирійського питання була гранично жорсткою.

Про це заявив російський історик і публіцист Андрій Піонтковський у своєму матеріалі для Inforesist.

За словами Піонтковського, Керрі "вперше назвав речі своїми іменами".

"Вперше Керрі піднявся з колін і розмазував Лаврова по стінці протягом півгодини. Наприклад, що Кремль в Сирії займається військовими злочинами, бомбардує мирне населення, а тепер і гуманітарні конвої. Це вже доведено даними американської розвідки і організаціями, які моніторять ситуацію в Сирії, що гуманітарний конвой був розбомблений Су-24 і російськими бомбами", – підкреслив публіцист.

За припущенням Піонтковського, росіяни навмисно здійснили авіаудар по гумконвою.

"За два дні до цього американці помилково бомбили сирійських військовослужбовців, і кілька людей були вбиті. Це була помилка з боку американців, як це трапляється на війні. Але люди, які виросли в пітерському підворітті, були абсолютно переконані, що американці зробили це навмисне і потрібна "отвєтка", – резюмував публіцист, додавши, що "це було останньою краплею, яка вивела Керрі з себе".

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня у Сирії в результаті авіанальоту на вантажівки з гуманітарною допомогою загинули 20 осіб, серед них мирні жителі і один співробітник Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-