Кириленко закликає Раду обмежити доступ книжок із РФ

Кириленко закликає Раду обмежити доступ книжок із РФ

Укрінформ
У парламенті зареєстровано законопроект щодо обмеження доступу на вітчизняний ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це рішення було обговорено на всіх урядових рівнях, відбулася громадська дискусія, а потім відбулося засідання Кабінету Міністрів, одностайно члени уряду підтримали законопроект. Тепер він зареєстрований у Верховній Раді України під номером 5114 і має назву “Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”, - сказав Кириленко.

За його словами, останньою краплею стало поширення просто у центрі Києва навесні цього року на найбільшому книжковому ярмарку “Книжковий арсенал” останньої книги "Путінського пропагандиста" Дугіна. "Це фашиствуючий публіцист, який взагалі не визнає існування українського народу, а в своїх творах прямо закликає вбивати українців”, - зауважив він.

Кириленко зазначив, що такого роду продукція без перешкод і жодних обмежень регулярно надходить на територію України, і в уряді про цю проблему знали, але шукали шляхи її вирішення.

“Ми зібрали велику групу видавців, авторів і пройшли декілька етапів. Перший - ліцензування для російської книги, але його відхилили через низку регуляторних ускладнень. Другий - запровадження загороджувальних мит, відхилили через деякі міжнародні зобов’язання України. Третій етап, на якому ми вирішили зупинитися як на результативному рішенні - запровадження дозвільної системи, але для книжкової продукції виключно походженням із країни-агресора”, - наголосив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-