Еро вітає підписання угоди про розведення сил на Донбасі

Еро вітає підписання угоди про розведення сил на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро привітав укладення у Мінську рамкової угоди щодо відведення живої сили та техніки від лінії зіткнення на трьох ділянках на Донбасі.

Текст офіційної заяви міністра на брифінгу у Парижі зачитав заступник офіційного представника МЗС Франції Александр Жоржіні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю підписання рамкової угоди про розведення сил, яка набула чинності після зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Угода, яка тепер повинна бути реалізована, стосується трьох пілотних ділянок: Станиця Луганська і Золоте в Луганській області та Петрівське в Донецькій області", - йдеться у заяві.

За словами дипломата, домовленості потребують негайного застосування та включають відведення комбатантів і важких озброєнь сторін. "Це не кінець, а лише початок процесу, спрямованого на зміцнення крихкого стану припинення вогню, який набув чинності 1 вересня 2016 року", - підкреслив французький міністр. За його словами, у такий спосіб угода повинна бути повною мірою реалізована її підписантами, а потім поширюватися на інші частини лінії зіткнення.

Еро також нагадав про свої особисті зусилля у переговорному процесі з мирного врегулювання. "Останніми місяцями, зокрема під час спільного з міністром закордонних справ Німеччини візиту до України минулого тижня, я невтомно доводив переваги підписання цієї (рамкової) угоди і в більш широкому сенсі для поліпшення ситуації у сфері безпеки на місцях", - зауважив міністр. Він також пообіцяв, що Франція разом із Німеччиною продовжуватиме свої зусилля з метою повної реалізації комплексу заходів Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Мінську була підписана рамкова угода щодо відведення живої сили та техніки від лінії зіткнення по трьох ділянках на Донбасі. За словами представника України з питань безпеки у Тристоронній контактній групі Євгена Марчука, її головна мета - це вийти на відведення по всій лінії. У перший день оголошено про початок відведення, далі 7 днів повної тиші, а потім розпочнеться процедура дії місії ОБСЄ з цілодобового моніторингу і контролю за власне процесом відведення. Переговори щодо відведення військових і техніки ще по 4 ділянках на лінії розмежування буде продовжено 5 жовтня. Українська сторона вважає документ унікальним, оскільки вперше у ньому виписані механізми процедури відведення не лише техніки та озброєнь, а й живої сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-