Нідерланди мають визначитися до листопада щодо асоціації з Україною

Нідерланди мають визначитися до листопада щодо асоціації з Україною

Укрінформ
Парламент Нідерландів вимагає від уряду внести рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Відповідна постанова була ухвалена ввечері 22 вересня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

"Це рішення ініціювала партія D66, що підтримувала ратифікацію угоди під час кампанії до референдуму. Водночас, вимогу на адресу уряду підтримали також противники асоціації з Україною, через що вона набрала більшість голосів", - йдеться в повідомленні.

Наразі жодна з партій не підтримує просту ратифікацію Угоди, навіть прибічники України наполягають, що уряд має офіційно повідомити Брюссель про поточну ситуацію.

"Виборець сказав своє слово. Давайте повідомимо Європі, щоби виборець, який сказав "ні", принаймні, розумів, що його голос почутий", - заявив, зокрема, лідер фракції D66 Александер Пештольд.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-