Тандіт про обмін полоненими: Не називаємо цифри, бо це некоректно

Тандіт про обмін полоненими: Не називаємо цифри, бо це некоректно

Укрінформ
Українська сторона готова заради звільнення своїх заручників передати усіх затриманих членів незаконних збройних формувань (НЗФ), яких відповідно до законодавства можна звільнити.

Так відповів на запитання кореспондента Укрінформу щодо обміну 618 членів НЗФ на 47 українських заручників радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"Ми ж говоримо про формулу "всіх на всіх": тобто, усіх кого можна віддати – ми ж не піратська республіка, а держава Україна – ми звичайно ж передамо туди. Але ми зараз не говоримо ні про які цифри, це некоректно", - заявив Тандіт.

Радник голови СБУ також повідомив, що наразі українська влада визначає статус 618 осіб зі списку, переданого СБУ від представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Можу офіційно заявити, як експерт, якого запрошують на Мінські зустрічі, що Службі безпеки України ще 3 серпня передали списки. Було встановлено 618 осіб зі списку, який передавали ОРДО і ОРЛО. Зараз визначається їх статус, по кожній з осіб, які були заявлені. Зі сторони ОРДО і ОРЛО було зроблено заяву у серпні про те, що вони готові передати 47 наших заручників", - заявив він.

Тандіт підкреслив, що Україна буде діяти в рамках прийнятих у Мінську рішень. "Ми будемо діяти в рамках Мінських домовленостей: тих, кого можемо передати, ми будемо передавати. Ми не говоримо про цифру. Ми зараз займаємося кропіткою роботою з метою визначення статусу цих 618-ти", наголосив він.

"Нам найголовніше - звільнити усіх наших. І ми це зробимо, тому що ми своїх не кидаємо", - підкреслив Тандіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-