Посол ЄС пообіцяв Ситнику підтримку

Посол ЄС пообіцяв Ситнику підтримку

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України й надалі отримуватиме політичну та організаційну підтримку європейських партнерів. Зокрема, ЄС сприятиме, щоб на законодавчому рівні були усунуті проблеми, що можуть стати на заваді боротьбі з корупцією в Україні.

На цьому акцентував увагу посол ЄС Х’юг Мінгареллі під час зустрічі з директором НАБУ Артемом Ситником, інформує прес-служба відомства.

За словами Ситника, в роботі Бюро наразі є три основні виклики: створення Антикорупційного суду, надання НАБУ повноважень для автономного зняття інформації з каналів зв’язку та повноцінний запуск роботи Національного агентства з питань запобігання корупції.

"По-перше, ми переконалися, що судова система не готова розглядати ті корупційні справи, які ми розслідуємо. По-друге, прослуховування корупціонерів каналами інших правоохоронних органів – це завжди зниження оперативності і ризик витоку інформації. Тому вже тривалий час ми ініціюємо ці питання, адже впевнені, що їх вирішення зможе забезпечити повну функціональну незалежність Національного бюро", – наголосив директор НАБУ.

Мінгареллі та Ситник також обговорили питання співпраці Бюро з іншими правоохоронним органами України та налагодження ефективної взаємодії на міжнародному рівні.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-