Тука не бачив у звітах домовленостей про обмін полонених

Тука не бачив у звітах домовленостей про обмін полонених

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що не бачив в офіційних звітах щодо перемовин Тристоронньої контактної групи в Мінську домовленостей з питання визволення українських полонених в ОРДЛО. 

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Я ще з Ірою Геращенко не спілкувався, не знаю деталей. По офіційних звітах я не бачив досягнутої домовленостей по обміну полонених", - сказав Тука.

Він додав, що процес обміну полоненими зупинився через вимогу бойовиків обміняти полонених українців на людей "про існування яких Україна не має жодного уявлення".

"З боку України цей процес ініціюється постійно. Головні гальма чиняться з протилежної сторони і зокрема мені відомо, що приблизно 2 місяці тому проблема (обміну - прим. ред.) полягала в тому, що коли була домовленість в обміну в форматі "всіх на всіх" то протилежна сторона внесла в свої списки велику кількість людей про існування яких Україна не має жодного уявлення. На цьому все закінчилося", - пояснив Тука.

Як повідомляв Укрінформ, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко заявила, що в середу в Мінську не вдалося досягти прогресу у питанні допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані території, зокрема, до місць утримання заручників.

Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов заявив, що бойовики наполягають на звільненні 618 осіб "захоплених в ході конфлікту в Донбасі" на 45 українських бранців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-