Зусилля з подолання наслідків катастрофи на ЧАЕС мають бути продовжені - Порошенко

Зусилля з подолання наслідків катастрофи на ЧАЕС мають бути продовжені - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що міжнародна спільнота має продовжити зусилля із подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також завершувати відповідні проекти.

Про це він заявив у середу, виступаючи на 71-й сесії ГА ООН у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

«У цьому році ми досягли важливого етапу - завершення Плану дій ООН щодо Чорнобиля та Декади відновлення та сталого розвитку регіонів, потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Однак існує очевидна необхідність продовження міжнародних зусиль із подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також завершення відповідних проектів», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що незважаючи на виклики сьогодення, які стоять перед Україною, країна повністю віддана справі реалізації Цілей сталого розвитку, прийнятих Генеральною Асамблеєю ООН минулого року.

«Як член «Групи друзів з питань клімату», Україна зробила свій внесок у досягнення консенсусу щодо всеосяжної угоди у сфері зміни клімату. Ми у стислі терміни завершили всі ратифікаційні процедури по Паризькій угоді і сьогодні під час засідання високого рівня здали на зберігання наші ратифікаційні грамоти»,  - зазначив Порошенко.

Президент наголосив, що Україна продовжує працювати над виконанням своїх зобов'язань на національному рівні, в першу чергу пов'язаних із забезпеченням здорового навколишнього середовища і сталого енергопостачання, просуванням гендерної рівності та боротьбою з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-