Президент України нагадав ООН про трагедію МН17 і ганебне російське вето

Президент України нагадав ООН про трагедію МН17 і ганебне російське вето

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав ініціативу Великої Британії скликати спеціальне засідання Ради Безпеки ООН з питання терористичних загроз авіаційній безпеці.

Під час загальних дебатів Генасамблеї ООН він також зазначив, що світ цього року став свідком терактів у Афганістані, Сирії, Іраку, Туреччині, Бельгії, Франції, Німеччині, Україні та інших країнах, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Спрут тероризму продовжує опутувати своїми щупальцями все більше країн та континентів. Очевидно, що загрозу такого масштабу можливо подолати виключно спільними зусиллями», - сказав Порошенко та наголосив, що одним із важливих аспектів боротьби з тероризмом має стати захист критичної інфраструктури від терористичних атак.

Президент закликав Раду Безпеки ООН до дій у відповідь на цю зростаючу проблему тероризму у світі, яка ставить під загрозу банківську та фінансові системи, телекомунікації, аварійно-рятувальні служби, повітряне і залізничне сполучення, енергетичний сектор та водопостачання і загрожує численними жертвами серед цивільного населення.

«У цьому контексті ми також вітаємо ініціативу Великої Британії скликати спеціальне засідання Ради Безпеки з питання терористичних загроз авіаційній безпеці», - сказав Президент. Він назвав цю ініціативу  «потужним сигналом готовності Ради вживати рішучих дій, щоб унеможливити у майбутньому трагедії» та нагадав Генасамблеї ООН про трагедію збитого два роки назад терористами літака МН17 «Малайзійських авіаліній» у небі над Донбасом.

Президент повідомив, що за результатами технічного розслідування, здійсненого відповідною міжнародною командою, вдалося не тільки з’ясувати окремі деталі, а й скласти фактично повну картину цього жахливого злочину.

«Наразі, не дивлячись на ганебне «вето», накладене РФ на рішення щодо створення міжнародного трибуналу під егідою ООН, ми маємо забезпечити належну імплементацію Резолюції Ради Безпеки ООН №2166»,  - сказав Президент та повідомив, що спільна команда, що складається з представників Малайзії, Нідерландів, Австралії, Бельгії та України, продовжує кримінальне розслідування.

Глава держави наголосив, що потрібно створити ефективний механізм залучення до відповідальності всіх тих, хто несе відповідальність за цю катастрофу.

«Наш моральний обов'язок – притягнути нарешті до відповідальності усіх винних у цій катастрофі – і не тільки виконавців, але й тих, хто своїми злочинними наказами зробили можливим загибель 298 безневинних людей» , - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-