Литва відкликає військового аташе в Росії, одруженого на

Литва відкликає військового аташе в Росії, одруженого на "громадянці РФ з Криму

Укрінформ
Литва відкликає військового аташе з питань оборони в Росії Саулюса Піктурну, який приховав інформацію про свій сімейний стан.

Про це повідомляє Delfi.

"Міноборони, погодивши питання з МЗС Литви, 20 вересня інформувало посольство РФ у Литві про те, що з 23 вересня відкликає військового аташе в Росії, полковника-лейтенанта Саулюса Піктурну", - сказала прес-секретар Міноборони Аста Гальдікайте.

Вона додала, що рішення про його відкликання було прийнято з урахуванням його власної заявки, пов'язаної з сімейними обставинами.

Як з'ясувалося, перед самим призначенням 43-річний офіцер Піктурна розлучився і одружився вдруге. Під час оформлення документів Піктурна інформував, що його дружина - українка, і надав її український паспорт. Але у Москві, коли офіцер залагоджував формальності, він розповів іншу історію: начебто його дружині віза не потрібна, оскільки вона "громадянка Росії" - з Криму.

Зазначається, що коли у Москві стали відомі деталі шлюбу Піктурни, той намагався домогтися акредитації в Міноборони РФ, але його повернули до Литви "для консультацій".

Стосовно Піктурни почалося розслідування.

Його переводять до резерву Міноборони. А незабаром розпочнеться процес вибору і призначення нового військового аташе.

Сам Піктурна ситуацію коментувати відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-