Нова Зеландія - за скасування права вето в ООН

Нова Зеландія - за скасування права вето в ООН

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кей використав свій виступ на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй для підтримки кандидатури Хелен Кларк на посаду наступного Генерального секретаря організації, заявивши, що вона є «природним лідером». 

Про це повідомляє NZ Herald.

«Зараз не час вирішувати питання звичним шляхом… Нам потрібна людина здатна працювати», - наголосив Джон Кей.

У своїй промові глава новозеландського уряду також порушив питання реформування РБ ООН, кризи в Сирії, мирного процесу на Близькому Сході та ракетних випробувань в Північній Кореї, однак просування кандидатури Хелен Кларк стало лейтмотивом його доповіді.

«Наступний Генеральний секретар повинен мати мужність, досвід і навички, необхідні для управління цією організацією, щоб зберегти її актуальність і здатність реагувати… Я знаю Хелен Кларк протягом багатьох років і знаю, що вона є природним лідером. Вона здатна згуртувати людей, щоб знайти спільну мову, навіть коли проблеми дуже складні, а відмінності величезні», - наголосив Кей.

Щоб посилити позиції Хелен Кларк новозеландський прем’єр запросив її на свої зустрічі з президентом США Бараком Обамою та прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Він визнав, що передвиборча агітація з трибуни ООН є незвичним форматом виступу лідерів, однак наголосив, що зараз не час розмінюватися на нюанси, а важливо забезпечити вибори гідного кандидата.

Перебуваючи у Нью-Йорку Джон Кей провів спеціальне засідання Ради Безпеки щодо Сирії (Нова Зеландія головує у Раді у вересні).

«Внутрішня політика в Раді і сама складність кризи у Сирії перешкоджали формуванню єдиної відповіді… Але, незалежно від того, наскільки складним і делікатним є питання, Рада не може просто стежити як погіршується ситуація… Ми сподіваємося, що завтрашня зустріч дасть можливість підвести підсумки подій, вивчити основні проблеми, які лежать в основі конфлікту, і обговорити шляхи сталого політичного рішення», - підсумував Кей. За його словами, угода про припинення вогню між Сполученими Штатами і Росією є «найкращим шансом», «для політичного розв'язання кризи».

Фото: nn.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-