Порошенко обговорив з президентом Аргентини пріоритети співробітництва

Порошенко обговорив з президентом Аргентини пріоритети співробітництва

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в рамках участі у роботі 71-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй провів переговори з Президентом Аргентини Маурісіо Макрі та обговорив пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Сторони наголосили на важливості відновлення активних політичних та ділових контактів між двома державами на всіх рівнях. Президенти двох країн підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двосторонньої торговельно-економічної співпраці та визначили пріоритетні напрями: співробітництво у енергетичній сфері, ракетно-космічній та авіабудівній галузі, а також сільському господарстві", - йдеться у повідомленні.

Глави держав окремо відзначили той факт, що ця зустріч відбувається вперше за останні 16 років.

Порошенко наголосив, що Україна завжди пам’ятатиме, що Аргентина була єдиною з країн Латинської Америки, яка у лютому 1921 року визнала Українську Народну Республіку і встановила з нею дипломатичні відносини, а також першою з латиноамериканських країн визнала незалежність України 5 грудня 1991 року.

Маурісіо Макрі у свою чергу високо оцінив внесок численної української громади в розбудову Аргентинської держави, наголосивши на урочистому відзначенні у 2017 році 120-ої річниці перших українських поселень в Аргентині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-