Гройсман заспокоїв: Зменшення обсягу е-декларування не буде

Гройсман заспокоїв: Зменшення обсягу е-декларування не буде

Укрінформ
Уряд України не обговорює з Євросоюзом можливість зменшення обсягу інформації, яка має вказуватися чиновниками в електронних деклараціях.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми залишаємося на позиції ефективної боротьби з корупцією та повноцінного публічного електронного декларування. Наступна позиція, яка сьогодні є: не треба закривати інформацію, її можна можливо закрити від загального користування і дати можливість, щоб антикорупційне бюро дивилося і так далі", - заявив Гройсман, коментуючи заяву керівника Центру протидії корупції Віталії Шабуніна, що нібито два міністерства в уряді зараз погоджують з ЄС можливість зменшення обсягу інформації в електронній декларації.

"В уряду немає таких рішень. І я думаю, що це якісь плітки", - додав Гройсман.

За його словами, сам процес декларування чиновниками свого майна та статків має бути відкритим та прозорим, а інформацію щодо тієї чи іншої власності, «нажитої важкою працею», треба вносити у е-декларації.

Він нагадав, що мав принципову позицію щодо необхідності запуску в Україні системи електронного декларування з 1 вересня.

«Якщо б першого числа не запустили, я думаю, це була б серйозна проблема для тих керівників», - додав глава уряду.

Він наголосив, що в уряду немає жодного наміру щодо того, аби зробити е-декларування менш прозорим.

«Я вважаю, що треба серйозно боротися із корупцією, і це правильно, бо це ворог України. Корупція та популізм знищують країну зсередини», - наголосив Гройсман, додавши, що усім корупціонерам та популістам "треба давати по рукам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-