Порошенко обговорив з еміром Катару енергетичну співпрацю

Порошенко обговорив з еміром Катару енергетичну співпрацю

Укрінформ
Україна і Катар зацікавлені у поглибленні торговельно-економічного співробітництва, передусім в енергетичній сфері.

Про це йшлося на зустрічі Президента Петра Порошенка з еміром Держави Катар Шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, що відбулась у рамках 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники предметно обговорили перспективи активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва, перш за все в енергетичній сфері. Окрема увага була приділена залученню українських компаній до масштабних інфраструктурних проектів, які здійснюються урядом Катару", - йдеться у повідомленні.

Президент запросив катарську сторону ефективно долучитися до діяльності новоутвореної Національної інвестиційної ради України та наголосив на зацікавленості в участі інвесторів з Катару у приватизації державних підприємств в Україні.

Порошенко також обговорив з еміром Держави Катар питання сприяння захисту фундаментальних прав кримських татар, які проживають на тимчасово окупованій території Криму та у Севастополі.

У свою чергу Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані наголосив на підтримці територіальної цілісності України і заявив, що його держава виступає проти будь-якої агресії щодо суверенної держави. Він також наголосив, що Держава Катар вважає кримських татар, які проживають на території Криму, громадянами України.

Президент подякував за послідовну підтримку катарською стороною територіальної цілісності та суверенітету України і запросив еміра Катару відвідати з візитом Київ. Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані прийняв це запрошення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-