Командувач ВМС України їде на міжнародній симпозіум у Штати

Командувач ВМС України їде на міжнародній симпозіум у Штати

Укрінформ
Командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Ігор Воронченко візьме участь у Міжнародному симпозіумі командувачів ВМС у США.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"З 20 по 23 вересня 2016 року у Ньюпорті (Сполучені Штати Америки), відбудеться 22-й Міжнародний симпозіум командувачів ВМС. У заході візьме участь командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Ігор Воронченко", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, участь у заході вже підтвердили близько 180 керівників ВМС та Берегової охорони із понад 120 країн.

Передбачається, що учасники форуму обговорять поточну ситуацію стосовно безпеки на морі в окремих регіонах, міжнародні норми і стандарти морської безпеки, а також роль кібербезпеки під час проведення спільних морських операцій.

Крім того, планується проведення двосторонніх зустрічей Воронченка з командувачами країн Чорноморського та Середземноморського басейнів з метою обміну думками та з’ясування позицій сторін щодо перспективних напрямів військового співробітництва ВМС ЗСУ з країнами Чорноморського регіону, зокрема з питань підвищення регіональної безпеки.

У Міноборони наголошують, що в умовах російської агресії співпраця з країнами Чорноморського регіону розглядається як додатковий ефективний механізм, спрямований на отримання консультативно-дорадчої, матеріально-технічної та інших видів допомоги, а також формування сприятливої політики щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-