БПП хоче

БПП хоче "працевлаштувати" у комітетах усіх депутатів

Укрінформ
Із 28 комітетів Верховної Ради України сім не мають голів, а 22 народні депутати не входять до жодного із комітетів, тому вже цього тижня потрібно вирішити питання "працевлаштування" усіх депутатів у комітетах.

Про це заявив лідер "БПП" Ігор Гринів під час засідання Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день у нас є проблема з внутрішньою роботою парламенту. Хочу нагадати ситуацію, яка є у комітетах сьогодні. З 28 комітетів Верховної Ради України 7 не мають голів, тобто рівно 1/4 комітетів без легітимного керівника. З 422 народних депутатів 22 не входять до жодного комітету, з них тільки 10 членів нашої фракції не є членами комітету. Це депутати без посад і, відповідно, їх можливість працювати з повною віддачею значно зменшена", - сказав він.

Так, на переконання Гриніва, комітети ВР повинні бути основою для формування як порядку денного парламенту, так і конструктивного розгляду законопроектів.

"50% засідань комітетів не відбувається через відсутність кворуму. Тому пропозиція нашої фракції полягає у наступному: цього тижня повинні вирішити питання "працевлаштування" наших колег у комітетах, обрання легітимних голів комітетів Верховної Ради, що дозволить покращити роботу Верховної Ради", - наголосив лідер БПП.

У свою чергу, спікер парламенту Андрій Парубій прокоментував це питання, нагадавши, що на попередній погоджувальній раді особисто звернувся до голови Регламентного комітету, аби той зумів організувати участь усіх фракцій у роботі комітетів.

"Аби перелік тих кадрових пропозицій, які є безконфліктними, ми змогли якнайшвидше винести. Хочу вам нагадати, воно навіть не потребує включення у порядок денний. Як тільки буде консенсус по тому питанню, я тут же його поставлю у порядок денний сесії, бо цілковито поділяю вашу тривогу - ми не можемо з ним відтягувати, бо це паралізує роботу наших комітетів", - підкреслив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-