Парубій про гібридну війну: Танки РФ приходять за георгіївськими стрічками

Парубій про гібридну війну: Танки РФ приходять за георгіївськими стрічками

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що в нинішній гібридній війні Росії проти України інформаційна складова виявилася важливішою, ніж мілітарна.

Про це він заявив під час відкриття засідання Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань науки, освіти, культури і ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна з характерних ознак гібридної війни, яку веде Російська Федерація, - це той фактор, що в ній інформаційна складова займає більш важливу роль і місце, аніж складова мілітарна", - сказав спікер.

Так, Голова ВР підкреслив, що ідеологи цієї війни зазначали, що інформаційна складова є ключовою, адже "танки вже йдуть слідом за георгіївськими стрічками, диверсійні групи вже приходять на підготовлений грунт, який готувався засобами масової інформації". У цьому контексті Парубій наголосив на важливості роботи саме комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ, який, на його думку, має глибоко проаналізувати нинішню ситуацію, в якій  перебуває Україна.

Разом із тим він наголосив, що сьогодні Україна захищає не тільки свою незалежність, а й весь вільний світ. Так, спікер зауважив, що плани Путіна не зупиняться лише на нашій державі, а є глобальними і стосуються інших європейських країн.

"Його (Путіна - ред.) наміри - повернути геополітичний вплив Кремля на дуже великий простір. Україна важлива складова, але не остання, і ми точно знаємо, що якщо Україна не встоїть, потім будуть наступні. І ми точно знаємо, що загроза Путіна є глобальною і поширюється на багато європейських країн, де ми сьогодні дізнаємося про фінансування тих чи інших політичних сил, про намагання зробити розкол всередині Європейського Союзу, про намагання зробити розкол між ЄС та США", - додав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-