У посольствах РФ створені можливості для фальсифікацій – російський журналіст

У посольствах РФ створені можливості для фальсифікацій – російський журналіст

Укрінформ
У посольствах Російської Федерації за кордоном створено усі можливості для фальсифікацій парламентських виборів.

Такого висновку дійшов російський журналіст, кореспондент «Новой газеты» Юрій Сафронов, скориставшись виборчим правом у Парижі та написавши про це на своїй сторінці у Facebook

«Посольство РФ в Парижі. Проголосувати можна за внутрішнім російським паспортом. Жодних відкріпних (талонів) не потрібно. Тобто теоретично будь-яка людина може проголосувати в сотнях російських посольств і консульств по всьому світу, і ще й в Росії виконати громадянський обов'язок», - написав журналіст.

На його думку, такий порядок голосування відкриває можливості для фальсифікацій. «Це відкриває небачені можливості для організації прозорих, чесних виборів», - іронічно зауважив Юрій Сафронов, проілюструвавши допис світлиною внутрішнього двору колишнього радянського, а нині російського посольства у Парижі із зображенням скульптурної композиції серпа та молота (символ СРСР).

Нагадаємо, що 18 вересня у РФ проходять вибори депутатів до Держдуми РФ.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів у анексованому Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори до Держдуми РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України та наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних по мажоритарних округах в Криму і місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не тільки на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-