Президент порівняв рятувальників із АТОшниками

Президент порівняв рятувальників із АТОшниками

Укрінформ
Наразі в Україні зафіксовано зменшення на 20% кількості загиблих під час пожеж та надзвичайних ситуацій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня рятувальника на території навчального полігону ДП "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви, як і ті, хто зараз ризикує життям на фронті, ризикуєте ним кожен день заради порятунку інших людей. Ви вдосконалюєте систему реагування, дисципліну і відповідальність. Мені доповіли, що за останній час загиблих під час пожеж та надзвичайних ситуацій стало на 20% менше. І це вражаюча цифра, бо за кожним, кого ви витягли живим, за кожним, хто вижив завдяки вам, за ними стоять їхні сім'ї, їхні рідні, друзі, які довіку будуть вдячні вам за вашу роботу", - сказав Порошенко.

На його переконання, рятувальник - це одна із найблагородніших професій, оскільки повагу суспільства такі люди заслужили самовідданою працею, високим професіоналізмом та вірністю службовому обов’язку.

"На вашому рахунку сотні, якщо не тисячі врятованих життів. Ви завжди там, де найвищий рівень небезпеки, де існує пряма загроза для інших людей. Ви робите це як на території нашої держави, так і надаючи дуже важливі послуги по рятуванню як під мандатом ООН, так і напряму українських рятівників дуже добре знають у багатьох куточках земної кулі", - наголосив Глава держави.

За його словами, представники ДСНС України рятують людей не тільки у тилу, величезної поваги заслуговує також праця рятувальників на Донбасі.

"Ви рятуєте людей не лише в тилу, величезна праця ваших колег на Донбасі, де вони облаштовують оборонні рубежі разом з саперними підрозділами Збройних сил України, розміновують територію, рятуючи людей від смерті, що причаїлася, надають допомогу пораненим, евакуюють мирне населення із зони бойових дій", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що у 2014 році одразу після звільнення Слов’янська поруч з військовими саперами були саме рятувальники.

"Ще димилися домівки, щойно втекли або були знищені терористи, а ви робили свою мирну справу", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-