Країни НАТО мають замислитися, хто для Росії наступний - Гройсман

Країни НАТО мають замислитися, хто для Росії наступний - Гройсман

Укрінформ
Нині кожна країна ЄС та НАТО має замислитися, хто для Російської Федерації - країни агресора - наступний.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час пленарного засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожна країна Європи сьогодні, країни НАТО мають замислитися, хто наступний. Розуміння того, що питання, хто наступний, є на порядку денному, має усіх об’єднати", - сказав він.

Так, Гройсман зауважив, що не згоден з деякими оцінками конфлікту України і Росії, оскільки вважає його значно глобальнішим. "Борються два світи: один демократичний, а один не розуміє, що таке демократія. Тому сьогодні це виклик для усіх демократичних країн, які вважають, що цінності не можна змінювати силою, що за цінності треба боротися", - підкреслив він.

Прем’єр також висловив переконання, що в Україну прийде мир, але "лише на наших умовах, а це означає, що агресор має відмовитися від своїх планів - вбивати, захоплювати і становити загрозу".

"Я завжди наводжу приклади. І зараз він буде дуже доречний. Ялтинська європейська стратегія. У Ялті була конференція. В українському Криму. Так от, український Крим до анексії був прекрасним курортом. Український Крим після анексії став надпотужною військовою базою. Відчуваєте різницю? Різниця полягає у тому, що Україна ніколи не становила ніяких загроз", - наголосив Гройсман, додавши, що завдання України наразі - об’єднати і консолідувати увесь світ та змусити агресора відмовитися від своїх планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-