ГПУ призначила повторну психіатричну експертизу Толстошеєву

ГПУ призначила повторну психіатричну експертизу Толстошеєву

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення про скасування постанови про закриття кримінальної справи щодо підозрюваного у скоєнні смертельного ДТП біля станції метро "Лівобережна" Станіслава Толстошеєва та призначив йому повторну психіатричну експертизу.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Генпрокурор України Юрій Луценко заслухав доповідь прокурора Києва Романа Говди про хід розслідування ДТП, що сталася 9 січня 2016 року за участі водія автомобіля Mercedes-Benz Станіслава Толстошеєва.

Говда поінформував Луценка про те, що в рамках досудового розслідування було отримано висновки судово-медичних, автотехнічних психолого-психіатричних експертиз, допитано понад 30 свідків, у тому числі очевидців ДТП, медиків, які надавали першу невідкладну допомогу постраждалим, опрацьовано записи з камер відеоспостереження, розташованих поряд із місцем, де сталося  ДТП.

Говда додав, що “згідно з результатами експертиз, у тому числі комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, проведеної Київським міським центром судово-психіатричної експертизи, причиною даної ДТП став раптовий напад судомного характеру у водія, внаслідок якого він не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними, тож, враховуючи це, притягнути Толстошеєва до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху не виявляється за можливе”.

“З метою отримання більш повної інформації про причини раптового погіршення стану здоров'я Толстошеєва, було прийнято рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження та призначення повторної амбулаторної комісійної психіатричної експертизи в експертній установі МОЗ України в іншому регіон", - уточнюєтсья в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня у Києві позашляховик Толстошеєва Mercedes врізався в кіоск на Лівобережній, у результаті чого загинула жінка. Пізніше з'явилася інформація про те, що він перебуває в лікарні.

13 січня правоохоронці пред'явили підозру 21-річному Толстошеєву. 15 січня суд обрав Толстошеєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 137,8 тис грн.

9 вересня прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти Станіслава Толстошеєва. За даними прокуратури,  стан, у якому підозрюваний перебував у момент ДТП, характеризується як судомний напад, а результати експертиз підтвердили, що в момент ДТП Толстошеєв не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Тостошеєв -  син бізнесмена з Дружківки (Донецька обл), Андрія Толстошеєва. За даними ЗМІ, Толстошеєв-старший у партнерстві з донецькими "регіоналами" активно займався будівництвом за часів Віктора Януковича та брав участь у державній програмі "Доступне житло".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-