Порошенко закликав ЄС прискорити прийняття рішення щодо безвізу

Порошенко закликав ЄС прискорити прийняття рішення щодо безвізу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав ЄС прискорити процес прийняття рішення щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Про це, зокрема, йшлося на зустрічі Президента з віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом та Комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом, повідомляє прес-служба Глави держави.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі у контексті оголошення режиму припинення вогню та погіршення гуманітарних умов на окупованих територіях.

Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС від 15 вересня про продовження на півроку терміну дії індивідуальних санкцій та закликав Європейський Союз зберегти всебічний санкційний тиск на Росію до відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Сторони також обговорили шляхи підтримки з боку ЄС реформ у сфері децентралізації, в тому числі за допомогою програми U-LEAD, реконструкції доріг, а також розбудови транспортної інфраструктури України шляхом її об’єднання з транс’європейськими транспортними мережами.

Глава держави закликав сторону ЄС прискорити процес прийняття рішення щодо запровадження безвізового режиму для громадян України, а також завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-