Україні від Європи треба не гроші і зброя, а єдність – Президент

Україні від Європи треба не гроші і зброя, а єдність – Президент

Укрінформ
Нині Україна потребує від Європейського Союзу не грошей чи зброї, а єдності й солідарності.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи пленарні засідання щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли я зустрічаюся з європейськими лідерами, запитують "А чого ви від нас чекаєте?". Здається, йдеться лише про дві речі: не гроші - це не найперша потреба, не зброя і не радники, нам потрібна ваша єдність і солідарність з Україною", - сказав Порошенко.

За його словами, настав час зрозуміти, що немає більше зони комфорту, де хтось може сховатися від проблем у сучасному глобалізованому світі, вона просто не існує.

"Коли одна держава намагається безкарно захопити частину суверенної території іншої держави - це має бути викликом і загрозою для всіх інших європейських держав. Зрозуміло, що тоді ніхто не може гарантувати, що завтра хтось не спробує зробити це відносно інших", - зауважив Президент.

Порошенко нагадав, що Україна уже 2,5 роки веде боротьбу проти російської агресії. Головним досягненням він назвав те, що вдалося зупинити війну від подальшого проникнення на українську територію.

"Тут міжнародна солідарність, якої досягла українська дипломатія, захищає нас від цієї смертельної загрози. На полі бою нас захищає шляхетна українська армія, яку ми буквально змогли відновити", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-