15 вересня: найголовніше за день

15 вересня: найголовніше за день

Аналітика
Укрінформ
Мільярдний транш МВФ для України. Київ прийматиме фінал Ліги чемпіонів в 2018 році. Євросоюз продовжив на півроку санкції проти Росії.

08.12

Трамп перевіряє здоровя. Він приніс аналізи на шоу

Кандидат у президента США від Республіканської партії Дональд Трамп показав результати свого медичного обстеження в популярній телепередачі "Шоу доктора Оза". Про це повідомляє ВВС Україна.

Він передав аркуш з результатами обстеження ведучому телешоу, але подробиці про здоров'я кандидата наразі невідомі. Представники виборчого штабу і продюсери телешоу відмовилися розкривати зміст документа до виходу шоу в ефір у четвер.

«Укрінформ»: «Приносить якось Трамп свої аналізи» - чудовий початок для анекдоту. Втім, американцям не до сміху. Після відомих проблем у Гілларі Клінтон, Трамп навряд чи буде спекулювати на темі здоров’я своєї конкурентки на президентських виборах. Ну, хіба що буде всюди розповідати, який він здоровий і потужний. 

09.54

Трагедія у Миколаєві. П’яний водій збив насмерть чотирьох людей

У Миколаєві близько п'ятої ранку автомобіль BMW-320 збив чотирьох працівників автодорожньої служби, які наносили розмітку на дорогу. Усі вони загинули. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області.

"Близько 04:50 год. ранку 15 вересня у м. Миколаєві в районі перехрестя пр. Центрального та вул. Шосейна, водій автомобіля BMW-320, рухаючись у напрямку мікрорайону «Намив», скоїв наїзд на працівників автодорожньої служби, які наносили дорожню розмітку. Внаслідок аварії загинуло четверо осіб", - йдеться у повідомленні.

За кермом BMW, який збив насмерть чотирьох дорожніх робітників у Миколаєві, був Дмитро Кононенко, 1985 року народження. Він житель м. Миколаєва, працює механіком на суднах закордонного плавання. У кінці серпня повернувся з чергового рейсу. Водій намагався втекти з місця ДТП. Його затримали за кілька кварталів від місця події. Згідно з висновками медичного огляду, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння (1,61 проміле).

«Укрінформ»: Може, час робити покарання за водіння у нетверезому стані максимально жорстким? Штрафи у 100 тисяч, виправні роботи, тюремні строки за рецидив. Стосовно вищезгаданого вбивці за кермом, то суд має бути відкритим і строк має бути показово великим.

10.51

Великий футбол знову в Україні. Фінал ЛЧ-2018 відбудеться у Києві.

Фінал Ліги чемпіонів 2018 року відбудеться в Україні. Про таке рішення УЄФА повідомляється в Фейсбуці Президента Петра Порошенка.

"Щойно УЕФА ухвалило рішення про проведення фінального матчу Ліги чемпіонів-2018 у Києві. Це чудова новина для всіх нас, а особливо - для українських вболівальників", - зазначається в повідомленні. Президент переконаний, що Україна проведе цей фінал на найвищому рівні.

«Укрінформ»: Після Євро-2012 це вже друга спортивна подія світового рівня в Україні. Рішення УЄФА виглядає як визнання наших футбольних досягнень і тепер головне цим шансом скористатись сповна. Цікаво, що київський фінал ЛЧ відбудеться за кілька тижнів до футбольного ЧС в Росії, тож вболівальникам і медіа буде з чим порівняти.

11.04

Обшуки у Кернеса. Його звинувачують у махінаціях з землею

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко прокоментував обшуки, які Генпрокуратура і СБУ проводять сьогодні в приміщеннях, що належать меру Харкова Геннадію Кернесу, а також в будівлі міської ради. Як заявив він ефірі телеканалу "112 Україна", правоохоронці зібрали матеріали про порушення законодавства з боку чиновників мерії. Зокрема, підставним особам було передано понад 600 га харківської землі.

"Щодо даного випадку зібрано матеріали кримінального провадження, які дозволили генпрокурору отримати дозвіл суду на проведення обшуку. Якщо буде достатньо доказів, у цій справі будуть висуватися підозри конкретним посадовим особам", - прокоментував нардеп.

«Укрінформ»: Чергова спроба влади притиснути харківського мера та його друзів на чолі з Михайлом Добкіним. Хочеться вірити, що цього разу наша генпрокуратура підготувалася краще, ніж у випадку з викраденням євромайданців. Суд над Кернесом у Полтав - це ж просто сміх.

12.13

Крим може повернутися в Україну за «балтійським сценарієм». Так вважає посол США в Україні

Новий посол США в Україні Марі Йованович впевнена у поверненні Криму до України і не виключає, що це може статися за "балтійським сценарієм". Про це вона заявила в інтерв'ю "Українській правді".

"Можливо, моя відповідь не буде приємною, але більшість на Заході бачить цей процес аналогічним до позитивного прикладу Балтійських країн. Протягом багатьох років ці держави були у складі Радянського Союзу, але США так і не визнали їх анексію. У Вашингтоні весь цей час продовжували роботу дипломатичні місії (країн Балтії), і врешті-решт вони знову повернули незалежність", - нагадала Йованович.

Але, як відомо, деокупація Балтії забрала навіть не роки, а десятиріччя. За словами дипломата, світ нині рухається набагато швидше: "І саме тому я також вважаю, що балтійська історія може бути не найкращим прикладом. Але приклад Балтійських країн важливий тим, що він доводить: якщо люди почуваються сильними і мають підтримку міжнародної спільноти, то врешті-решт історія має завершитися так, як годиться".

«Укрінформ»: Порівнювати Крим з країнами Балтії не зовсім доречно. Там були повноцінні самостійні держави, а тут анексували частину країни. Однак, логіка пані Йованович зрозуміла – створюйте щось подібне на український уряд Криму у вигнанні і домагайтеся його визнання світом.

13.49

Санкції проти Росії. ЄС продовжив їх ще на півроку

У четвер уряди країн-членів Євросоюзу продовжили персональні санкції, запроваджені проти російських, українських та кримських осіб, які причетні до посягання на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Раді ЄС.

Євросоюз продовжив санкції на подальші шість місяців – до 15 березня 2017 року. До санкційного списку ЄС входять 146 осіб, включаючи російських посадовців (у тому числі наближених до президента РФ Володимира Путіна), учасників терористичних організацій на Донбасі, а також кримських представників російського режиму, які причетні до посягання на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

До цих осіб застосована візова заборона для в’їзду на територію Євросоюзу, а також заблоковані активи на території країн-членів.

«Укрінформ»: Як би Росія не намагалася робити вигляд, що санкції безрезультатні, підрив довіри інвесторів та відтік капіталу відбувається. А це повільна смерть російської економіки і наближення кінця путінського режиму. До речі, ми не проти і розширення та посилення санкцій.

14.48

МВФ дає транш в 1 мільярд. Це має стабілізувати гривню

МВФ прийняв рішення надати Україні транш у розмірі $1 млрд та дозволив Україні тимчасово відступити від критеріїв виконання програми, пов'язаних з обсягом міжнародних резервів, заборгованостями по зовнішніх платежах та обмеженнями на валютному ринку. Про це пише Bloomberg.

У виданні зазначають, що транш допоможе згладити коливання гривні, які були викликанні загостренням ситуації на Сході та тиском з боку Росії.

Окрім траншу від МВФ, Україна до кінця року чекає кредитних гарантії від США на $1 млрд, і другого траншу від ЄС на €600 євро в рамках пакету макрофінансової допомоги.

«Укрінформ»: Подібне рішення МВФ це не лише інструмент для подальшого  оздоровлення української економіки. Це ще й важливий месседж для нас – світ продовжує підтримувати Україну.

16.09

Заборону на продаж землі можуть зняти. Для початку проведуть експеримент

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення необхідно скасувати, однак - лише після вирішення всіх проблемних питань. Про це заявив нардеп Леонід Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, у першу чергу потрібно встановити граничний обсяг землі, який може бути зосереджено в одних руках, а також вирішити питання формування ціни на землю та механізм її продажу.

"Такі питання неможливо вирішити одразу, тому перед повномасштабним запуском ринку землі сільськогосподарського призначення необхідно провести пілотний проект у 2-3 областях України, щоб побачити, як воно все працюватиме і що потрібно буде змінити по ходу справи", - переконаний нардеп.

«Укрінформ»: Найгірше для землі – це відсутність господаря. На 25-у році незалежності наші депутати це нарешті зрозуміли. Подивимось, що вийде з можливого експерименту і до яких висновків дійдуть українські економісти та законодавці.

17.20

«Укроборонпром» піднявся у міжнародному рейтингу. Ми у шостому десятку виробників зброї

Державний концерн "Укроборонпром" посів 68 місце у щорічному світовому рейтингу виробників озброєння аналітичного видання Defense News. Про це інформує прес-служба ДК "Укроборонпром".

"Державний концерн, у порівнянні із минулим роком, зробив у рейтингу стрибок одразу на 24 позиції. Це стало можливим завдяки нарощуванню виробництва сучасної та вкрай необхідної військової техніки для зміцнення обороноздатності України", - йдеться у повідомленні.

У концерні зазначили, що завдяки плідній праці робітників та модернізації виробничих потужностей, "Укроборонпром" продовжує постачати захисникам України сучасну техніку.

«Укрінформ»: Не рейтинги, а знищені вороги і врятовані життя власних бійців – ось головні критерії роботи «Укроборонпрому». А визнанням експертів хай оперує відділ міжнародних продаж.  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-