Україна закликала Раду Європи не визнавати російські вибори в Криму

Україна закликала Раду Європи не визнавати російські вибори в Криму

Укрінформ
Україна закликала Раду Європи та її 45 держав-членів у разі проведення виборів в окупованому Росією Криму утримуватися від визнання результатів виборів до Держдуми РФ.

Про це йдеться у листі постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби, надісланого послам держав-членів Ради Європи.

«Скоро 18 вересня, а отже, наближається чергова стратегічна помилка Росії - вибори до Державної Думи в окупованому Криму. Сьогодні наш Посол розіслав Послам держав-членів Ради Європи такого листа, тому що є в дипломатії моменти, коли треба писати саме такі листи», - йдеться у дописі до офіційного листа на офіційній сторінці представництва у Фейсбуці.

У разі проведення виборів у Криму держави-члени Ради Європи повинні утримуватися від визнання будь-якої російської делегації в парламентських асамблеях, до складу якої увійдуть «обрані» в Криму депутати. У документі наголошується, що Рада Європи є організацією, яка стоїть на захисті верховенства права. «Вибори в окупованому Криму не мають нічого спільного з цим принципом. Ці вибори порушують основоположні норми і принципи міжнародного права, відповідні рішення ООН та Ради Європи, а також чинне законодавство України», - наголосив посол.

За його словами, половина парламенту РФ обиратиметься на пропорційній основі, а тому буде неможливо визначити депутатів, які обираються не в Криму, отже 225 депутатів, або половина парламенту, буде делегітимізована. «Додайте чотирьох депутатів, які обираються за мажоритарною системою до 225 з другої половини і ви отримаєте 229 депутатів - нелегітимну більшість, достатню для ухвалення нелегітимних рішень Думи», - аргументував Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Європейській комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія), яка є консультативним органом з конституційного права, заявили, що їхні експерти не братимуть участі у спостереженні за виборами до Держдуми Російської Федерації на її території та в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-