В уряді підтвердили незмінність позиції Києва щодо Мінських угод

В уряді підтвердили незмінність позиції Києва щодо Мінських угод

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що позиції України щодо виконання Мінських домовленостей залишаються незмінними і є «червоні лінії», які Україна не перейде в жодному разі.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Вчора на усіх зустрічах досить чітко було повідомлено нашим партнерам про те, що ми наполягаємо на тому, що безпекова складова, гуманітарна складова, виконання місії домовленостей є основою для того, щоб далі можна було продовжити виконання політичної частини наших зобов'язань. Цей месидж абсолютно чітко був почутий нашими партнерами, підтверджений усіма гілками влади... Ми очевидно розуміємо, що є якісь речі для нас принципові, які є червоними лініями, які ми не переходимо, щоб реально втілити їх в життя», - сказала Климпуш-Цинцадзе. 

Вона також додала, що для України є страшною статистика, що протягом цього року нам вдалося повернути додому лише 12 незаконно утримуваних заручників.

«Це очевидно примушує у гуманітарному блоці йти на поступки і бути готовими, щоб повернути додому наших рідних. Тих, які кожен окремо і всі разом для нас надзвичайно важливі», - прокоментувала віце-прем'єр позицію першого заступника Голови ВР Ірини Геращенко щодо можливості йти на компроміси в плані місії домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-