На Банковій мітингують родичі контрактників

На Банковій мітингують родичі контрактників

Укрінформ
Родичі військовослужбовців-контрактників у четвер, 15 вересня, влаштували мітинг під Адміністрацією Президента.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько 60 людей з плакатами вимагають підписання законопроекту №4689, що дозволить добровольцям, які уклали контракт під час АТО з формулюванням "до кінця дії особливого періоду", звільнитися зі служби.

За словами колишнього військовослужбовця ЗСУ за контрактом Ольги Терещенко, люди, в яких контракт закінчився 2 роки тому, й досі перебувають на військовій службі.

"Хлопці підписали контракт на 3 роки. Вже пройшло 5, а їх не відпускають, аргументуючи це тим, що до закінчення особливого стану ніхто не може залишити службу", - сказала Терещенко.

Вона додала, що на сьогодні розірвати контракт можливо лише у двох випадках: за станом здоров'я або у зв'язку зі службовою невідповідністю.

Водночас керівник головного департаменту АП з питань національної безпеки і оборони генерал Олексій Покотило, який вийшов до мітингувальників, заявив, що на сьогодні службу за контрактом мають право закінчити понад 20 відсотків особового складу. При цьому генерал уточнив, що такі питання мають вирішуватися в Міністерстві оборони та Генеральному штабі, а вже потім надходити до Адміністрації Президента. Він запросив представників ініціативної групи за стіл переговорів, аби детальніше обговорити ці питання.

Активісти ж зібрали підписи під відповідним зверненням і планують направити його безпосередньо Верховному Головнокомандувачу, а у разі відсутності реакції обіцяють продовжувати одиночні пікети та акції.

Як повідомлялося, законопроект №4689, що дозволяє демобілізуватися учасникам бойових дій, які уклали контракти із ЗСУ з формулюванням «до завершення дії особливого періоду», Верховна  Рада ухвалила 12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-