Україна не платитиме пенсію Азарову – Рева

Україна не платитиме пенсію Азарову – Рева

Укрінформ
Україна не виплачуватиме пенсію колишньому прем’єр-міністру Миколі Азарову, оскільки він живе в іншій країні.

Про це, відповідаючи в Чернігові на запитання кореспондента Укрінформу, повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Суд дійшов висновку, що арешт на Пенсійний рахунок є незаконною справою і тому скасував його. А далі повинно діяти законодавство України, 92-га стаття закону "Про пенсійне забезпечення". Якщо людина виїхала на постійне місце проживання за кордон, то їй пенсія виплачується на 6 місяців вперед. А далі в рамках СНД діє угода, за якою пенсію повинна виплачувати та країна, де людина знаходиться, у випадку Азарова це - Російська Федерація", - прокоментував міністр останню новину про судове рішення щодо відновлення виплати пенсії Азарову.

Якщо ж людина виїхала в країну, яка не входить до складу СНД і з якою Україна угоди не має, додав Рева, то пенсії вона не отримуватиме.

"У нас дуже багато звернень з Ізраїлю, з інших країн, де є наші громадяни, але ми їм пенсію там не платимо. За нашим законодавством, ми платимо тільки тим, хто знаходиться на нашій території", - наголосив міністр.

Принагідно він зазначив, що пенсій не отримуватимуть і жителі окупованих територій Донбасу.

"Наш закон не робить різниці між тими, хто живе в Донецькій області і тими, хто виїхав за кордон. У нас немає угоди з бойовиками, що ми будемо платити пенсію тим, хто там залишився. І навряд чи ми таку угоду укладемо. Ми людей ображати не будемо, гроші платити будемо, але в рамках закону", - підкреслив Рева.

Як повідомлялося, нещодавно Подільський районний суд Києва визнв протиправними дії управління Пенсійного фонду щодо відмови в поновленні виплати пенсії Азарову, і зобов'язав управління Пенсійного фонду в Києві вирішити питання про відновлення йому виплати пенсії. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко висловив незгоду з таким рішенням і повідомив про подання апеляції до Київського апеляційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-