«Відставлений» голова Херсонської ОДА поки залишається у кріслі

«Відставлений» голова Херсонської ОДА поки залишається у кріслі

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, який 14 вересня написав заяву про відставку, продовжує залишатись наразі чинним головою обласної ради.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в апараті обласної ради.

"Президія обласної ради, яка відбулася сьогодні, винесла дане питання на позачергову сесію обласної ради, яка відбудеться, найвірогідніше, завтра. У порядку денному цієї сесії питання про заяву голови Херсонської обласної ради Андрія Путілова про дострокове припинення ним своїх повноважень буде першим. На даний момент Андрій Путілов залишається чинним головою Херсонської обласної ради", - розповіли в апараті обласної ради.

Там підкреслили, що заяву Путілова про відставку обов'язково повинні розглянути депутати на сесії обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов 14 вересня подав заяву про відставку. Він пояснив це тим, що ситуація в облраді є критичною. Політичні непорозуміння, мовляв, призвели до зупинення прийняття радою будь-яких рішень, що стосуються життєдіяльності Херсонщини. Тож, якщо для порятунку ситуації в облраді достатньо його відставки, то він і подав заяву про дострокове припинення своїх повноважень голови Херсонської облради.

Минулої п'ятниці, 9 вересня, частина депутатів Херсонської обласної ради після закриття Путіловим сесії обласної ради вирішила продовжити роботу цієї сесії і проголосувала за звільнення Андрія Путілова з посади голови обласної ради. Сесія обласної ради була закрита головуючим на ній головою облради Андрієм Путіловим у зв'язку з тим, що більшість депутатів не хотіла голосувати за ухвалений на президії облради порядок денний сесії. За підсумками таємного голосування відставку Путілова підтримали 38 депутатів з 41 присутнього на той момент у сесійній залі, 3 депутати утрималися. Усього в Херсонській обласній раді 64 депутати.

Путілов звернувся із позовом у Херсонський окружний адміністративний суд із проханням визнати рішення частини депутатів Херсонської обласної ради про його відставку протиправним та скасувати його. 13 вересня 2016 року Херсонський окружний  адміністративний суд прийняв ухвалу, в якій зупинено рішення Херсонської обласної ради №190 від 9 вересня 2016 року "Про звільненння Путілова А.С. з посади голови Херсонської обласної ради" до набрання судовим рішенням законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-